EDUCACIÓ INFANTIL I RELIGIÓ


A la classe de Religió d'educació Infantil partim, principalment, de dos eixos:

1. El treball dels VALORS: nexe comú que ens permet establir lligams entre diferents cultures i religions i que, també, ens permet créixer i enriquir-nos espiritualment. Tenir unes bones eines en el camp de les emocions condueix a tenir un bon autoconcepte i una bona autoestima.

Amb els nins i nines de 3 anys treballam principalment el que seria l'educació emocional, li donam molta importància al fet d'estimar-se a ells mateixos i a ser feliços. L'ALEGRIA i L'AMISTAT,  són valors essencials per després començar a treballar valors més complexos com L'AGRAÏMENT, EL COMPARTIR o EL RESPECTAR ALS ALTRES... quan parlam de respectar als altres, no ens referim només al fet d'estar un al costat de l'altra sense barallar-se sinó també que l'infant pugui posar-se al lloc del company o companya, treballam L'EMPATIA, LA TRISTESA, la resolució de conflictes, EL PERDÓ.

Sense cap mena de dubte els valors són la base d'una bona convivència.

2. El reconeixement d'elements i imatges propis de la cultura cristiana. Elements que formen part del nostre entorn arquitectònic, de les nostres festes i tradicions i que estan a la base del coneixement CULTURAL del nostre país.

Per exemple, quan s'acosta la Pasqua o les festes de Nadal, tan plenes de simbolisme i de màgia és un bon moment per explicar als infants perquè es celebra i entendre el vertader sentit d'aquests dies de vacances. No obliden que el nostre calendari escolar gira al voltant de moltes festes religioses.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada